NIEUWS

3D Fotografie

17 december, 2015

Leg het leven vast zoals u het ziet met 3D-foto

Met de nieuwe digitale Cyber-shot-camera\'s met 3D-fotofunctie maakt u met één druk op de knop 3D-foto\'s. Dit allemaal met één lens, en in een compacte digitale camerabehuizing. U kunt uw nieuwe 3D-foto\'s met iedereen delen op een compatibele 3D-TV of 3D-laptop.

DLNA

17 december, 2015

DLNA staat voor ‘Digital Living Network Alliance’. Dit is een overeenstemming tussen verschillende elektronicafabrikanten over de minimale data-ondersteuning door hun apparatuur. Hiermee wordt bedoeld dat fabrikanten die DLNA gecertificeerd zijn, een bepaalde norm hanteren van welke mediabestanden hun apparaten kunnen afspelen. Dit maakt het mogelijk om apparaten van verschillende merken op elkaar aan te sluiten, zonder dat er problemen ontstaan met betrekking tot de weergave van bijvoorbeeld filmpjes of foto’s. Zo is het mogelijk dat een DLNA gecertificeerde televisie van Samsung filmpjes kan afspelen die staan opgeslagen op een DLNA gecertificeerde Blu-ray speler van Philips. De mogelijkheden worden niet begrensd door het verschil in merk.

WiFi en DLNA zijn hierbij ondersteunend aan elkaar. WiFi zorgt ervoor dat apparaten draadloos contact met elkaar kunnen maken, terwijl DLNA ervoor zorgt dat de apparaten elkaar kunnen begrijpen; dat ze als het ware dezelfde taal spreken. Zodoende halen WiFi en DLNA gezamenlijk het beste uit de connectiviteit tussen de verschillende apparatuur. Dat is Smart.

Translucent Mirror camera van Sony

17 december, 2015

Translucent Mirror camera’s worden bij Sony gezien als de opvolgers van de traditionele spiegelreflex camera’s. Traditionele spiegelreflex camera’s zijn in de basis nog steeds gebaseerd op de techniek waarbij op een fotorolletje hoogwaardige kwaliteit foto’s gemaakt konden worden. In de loop der tijd is het fotorolletje echter vervangen door een digitale variant waarbij het beeld via een beeldchip wordt opgenomen en uiteindelijk op een digitaal geheugen wordt opgeslagen. Kenmerk van een traditionele Spiegel Reflex camera is dat door een zoeker via de gemonteerde lens naar het onderwerp wordt gekeken. Pas als de ontspanknop van de camera wordt ingedrukt klapt de spiegel omhoog en kan het beeld daadwerkelijk op de beeldchip terechtkomen.

Bij een opgeklapte spiegel valt er echter ook geen licht meer op de Auto Focus sensor en kan er dus ook niets worden gecontroleerd of gecorrigeerd. De nieuwe Translucent technologie biedt hier een ideale oplossing voor. Bij de Translucent wordt gebruikgemaakt van een vaste lichtdoorlatende spiegel. Bij deze technologie hoeft men dus niet te wachten totdat de spiegel is opgeklapt en daardoor kan er altijd licht op zowel de Auto Focus sensor als op de beeldchip vallen met als resultaat een Perfecte Live View gecombineerd met een zeer snelle autofocus.

Bovendien blijft door het gebruik van de vaste lichtdoorlatende spiegel de autofocus altijd actief en niet alleen tijdens het maken van foto’s, maar ook tijdens het Full HD filmen wordt gebruikgemaakt van deze super snelle (Phase detection) Autofocus. Dat is een groot verschil ten opzichte van een traditionele Spiegelreflex waarbij de spiegel omhoog klapt en er dus tijdens het filmen niet gebruik kan worden gemaakt van het Phase detection AF systeem. De nieuwe Sony Translucent camera’s zijn compacte digitale spiegelreflex camera’s welke een snelheid van fotograferen bieden die tot nu toe alleen door dure professionele spiegelreflex camera’s werd geboden. Dankzij de translucent technologie kan bijvoorbeeld de Sony SLT-A35 met gebruik van Auto Focus tot 7 foto’s per seconde maken.

Voor een beginnend fotograaf biedt deze Sony SLT-A35 camera allerlei help-functies waarmee men zonder kennis van kreten als sluitertijd en diafragma, perfecte foto’s kan maken. Daarnaast biedt de camera een zeer handige Intelligent Auto functie waarmee de camera zelf kan herkennen wat voor soort foto’s - zoals Portret, Macro, Landschap, Tegenlicht, Lowlight - worden gemaakt en automatisch de settings aanpast. In sommige gevallen zal de camera meerdere foto’s tegelijk maken, zodat achteraf de mooiste foto kan worden uitgekozen. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om alles echt volledig handmatig in te stellen.

Categorie├źn

Archief