Tips

Stralend weer

18 december, 2015

Als u bij heel veel licht (zoals bij stralend weer) toch een lange sluitertijd wilt gebruiken, dan kan een ND-filter van pas komen. Die houdt een deel van het licht tegen. Met een geelfilter komt een blauwe lucht natuurlijker over. 

Volle maan

18 december, 2015

Probeer met gebruik van statief en telelens eens in te zoomen op de maan. Met een beetje geluk en een lange sluitertijd levert dit een schitterend beeld op met fraaie details van het maanoppervlak. 

Zandstorm

18 december, 2015

Camera's houden niet van fijn zand, dus pas op bij storm aan het strand of in de woestijn. Zorg dat u bij het fotograferen met uw rug in de wind staat. 

Koud weer

18 december, 2015

Een batterij of accu levert bij lage temperatuur minder stroom en kan er bij zeer koud weer zelfs mee ophouden. Probeer uw camera bij buitenopnames dus zo goed mogelijk warm te houden. 

Warm weer

18 december, 2015

Al vallen de mussen uit de dakgoot en is fotograferen het laatste waar u aan moet denken, pak juist dan de fotocamera om dit vast te leggen: de mens op z'n loomst en op z'n zinderendst. Onvergetelijke foto's om op de onvermijdelijke koudere dagen weer wat warmte te brengen.

Categorie├źn

Archief